Menu

Jegyvásárlás

Program


Nánási Henrik és a Komische Oper Berlin Zenekara / BTF 2017
2

Nánási Henrik és a Komische Oper Berlin Zenekara / BTF 2017

Korngold: Hegedűverseny, op. 35

Mahler: 4. (G-dúr) szimfónia

Közreműködik: Pasztircsák Polina – ének, Michael Barenboim – hegedű

A pécsi születésű karmester, Nánási Henrik 2012 óta a berlini Komische Oper zeneigazgatója. A dalszínház az Opernwelt magazintól 2013-ban elnyerte „Az év operaháza” elismerést, a társulatot pedig 2015-ben Nemzetközi Operadíjjal tüntették ki. A 2015–2016-os évadban többek között debütált az Egyesült Államokban, ahol a chicagói Lyric Operában a Figaro házassága új produkcióját vezényelte, majd visszatért Valenciába, hogy Verdi Macbethjét dirigálja Plácido Domingóval a címszerepben. Ezzel a produkcióval 2016-ban elnyerte a legjobb karmesternek odaítélt Helga de Oro díjat. A közeljövőben a párizsi Operában Mozart Varázsfuvolájával, a San Franciscó-i Operában pedig Strauss Elektrájával mutatkozik be.

Nánási dolgozott már a londoni Covent Garden (Puccini: Turandot) és a Bajor Állami Opera (Verdi: Traviata) társulatával, vezényelt a Veronai Arénában (Bizet: Carmen), a Zürichi Operában (Mozart: Figaro házassága), a valenciai Művészetek Palotájában (Bartók: A kékszakállú herceg vára) és a barcelonai Liceu Nagyszínházban (Mozart: A varázsfuvola), valamint rendszeres vendége Hamburg, Drezda és Frankfurt operaházainak. Az általa dirigált előadások közül több is megjelent DVD-n.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon a legkülönbözőbb korstílusokban otthonosan mozgó hegedűművésszel, Michael Barenboimmal egy Korngold-darabot, a nagyszerű és varázslatos személyiségű szoprán énekesnővel, Pasztircsák Polinával pedig egy Mahler-szimfóniát hallhatunk tőle.

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.