Menu

Jegyvásárlás

Program


A Philharmonia Chor Stuttgart Liszt-koncertje / BTF 2019

A Philharmonia Chor Stuttgart Liszt-koncertje / BTF 2019

Liszt: Die Seligkeiten, S. 25

Liszt: Harmonies poétiques et religieuses – Ave Maria, S. 173

Liszt: Via Crucis, S. 53

 

Közreműködik: Franziska Gschlecht, Johanna Pommranz, Gabriele Lesch, Jo Holzwarth, Konstantin Krimmel, Florian Schmitt-Bohn – ének, Raphael Westermeier – narrátor, Annique Göttler – zongora

A rendező munkatársa: Mira Ebert

Koncepció, rendező: Lars Franke

Vezényel, művészeti vezető: Johannes Knecht

 

A Stuttgarti Filharmónia Kórus 1986-ban jött létre. Az együttes a nagyszabású szimfonikus-oratorikus művektől a kisebb apparátusú a cappella kompozíciókig sokféle műfajban és stílusban otthonos. Működésük centrumában a 18–20. századi oratórium áll, évente körülbelül tizenkét olyan koncertet adnak, melyen egy-egy nagyobb mű szerepel a műsoron. Énekeltek már Japánban, Franciaországban, Csehországban, Spanyolországban és Magyarországon.

A kórus 2012-ben Anna Nyetrebko és Erwin Schrott baden-badeni operakoncertjén működött közre, majd meghívást kapott a salzburgi adventi koncertekre. A közelmúltban Bach h-moll miséjében, Verdi Requiemjében, Beethoven 9. szimfóniájában és Mahler 2. szimfóniájában léptek fel, Liszt Via crucis című darabjának szcenírozott előadását pedig a Miskolci Operafesztiválon, a zeneszerző születésének bicentenáriumi évében, 2011-ben láthattuk.

 

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.