Budapesti Tavaszi Fesztivál #ittahelyem 2020

Jegyvásárlás

Program


Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz / BTF 2017

Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz / BTF 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 31. péntek, 19:30

Közreműködik:Bugge Wesseltoft– billentyűs hangszerek,Marthe Lea– ének, szaxofon, elektronika,Oddrun Lilja Jonsdottir– gitár,Sanskriti Shrestha– tabla,Siv Øyunn Kjenstad– ének, dobok

 

A zongorista Bugge Wesseltoft nevének említése nélkül nemigen beszélhetünk nu jazzről és future jazzről. A kilencvenes évek elején még az ECM kiadó lemezein szerepelt Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal és Sidsel Endresen oldalán, azonban felfedezve az elektronikus tánczenékben rejlő progresszivitást, elfordult az északi jazz hagyományától.

1995-ben saját kiadót alapított Jazzland Records néven, és 1996-ban kiadta a New Conception of Jazz című lemezét. Az album nem csak az azonnal besöpört Grammy-díj miatt szólt nagyot: az új hangzás igen sok követőre talált, és azóta is hivatkozási alapul szolgál a műfaj később feltűnt sztárjainak számára.

10 év szünet után, az indulás 20. évfordulóján Bugge Wesseltoft újraindította a New Conception of Jazzt. Új korban, új muzsikustársakkal – így abban egészen biztosak lehetünk, hogy a budapesti koncert is rendkívül időszerű lesz.

A Budapest Music Centerrel közös program.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!