Menu

Jegyvásárlás

Program


Jordi Savall és az Hesperion XXI - A Zeneakadémiával közös program / BTF 2019

Jordi Savall és az Hesperion XXI - A Zeneakadémiával közös program / BTF 2019

Közreműködik: Lior Elmaleh, Katerina Papadopoulou – ének, Waed Bouhassoun – ének, úd (arab lant)

A zenekar tagjai: Moslem Rahal – ney, Hovhannes Karakhanyan – duduk, Driss El Maloumi – úd (arab lant), Hakan Güngör – kánun, Dimitri Psonis – szantúr, guitarra moresca, Pedro Estevan – ütőhangszerek

Vezényel, valamint fidulán és lírán közreműködik: Jordi Savall

 

Jordi Savall és az általa alapított együttes, az Hespèrion XXI nem pusztán a letűnt korok zenéjének autentikus megszólaltatását ambicionálja, de olyan összefüggéseket, kölcsönhatásokat, kulturális szimbiózisokat kíván élményszerűen közvetíteni, melyek révén egy sor kortárs probléma megoldásához is közelebb jutunk.

Savall soha sem zárt földrajzi, történeti és stiláris egységekben gondolkodott, számára a mediterrán térség a maga sokszínű nyelvi és vallási viszonyrendszerével egyetlen, organikusan összefüggő kulturális egységet alkot.

A Földközi-tenger szerencsésebb időszakokban nem észak és dél, nem kelet és nyugat határát jelentette, hanem épp ellenkezőleg: a különböző régiók közötti párbeszéd szimbóluma volt. S hogy ez a karaktere meghatározó maradjon, a művészetnek újra és újra párbeszédet kell kezdeményeznie. Nemcsak az égtájak, hanem a lelkek között is.

A Zeneakadémiával közös program.

 

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják.