Budapesti Tavaszi Fesztivál #ittahelyem 2020

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadásokHolló Aurél – Váczi Zoltán: Hagyományok I. – A sikerszám / beFORe JOHN⁷

Steve Reich: Mallet Quartet

Bob Becker: Mudra

Bruno Mantovani: Moi, jeu…

Georges Aperghis: Le corps à corps

Holló Aurél: Gamelan-bound / beFORe JOHN²

 

Közreműködik: Michael Burritt – ütőhangszerek

Az ütőegyüttes tagjai: Rácz Zoltán, Váczi Zoltán, Holló Aurél, Bojtos Károly

 

A fiatal lengyel ütőhangszeres művész szólistaként, kamarazenészként és zenekari muzsikusként egyaránt igen aktív. Rendszeres közreműködője nemzetközi fesztiváloknak, ahol a világ elismert előadóművészeinek partnereként lép fel.

Zenei tanulmányait zongoristaként kezdte a varsói Karol Szymanowski Zeneiskolában, de csakhamar ütőhangszerekre váltott. Henryk Mikołajczyk növendékeként 2012-ben fejezte be itteni tanulmányait, majd Stuttgartban tanult tovább, ahol 2017-ben a legmagasabb minősítéssel szerezte meg diplomáját. A mesterképzést és posztgraduális tanulmányait Genfben végezte, illetve végzi.

2007 óta vesz részt nemzetközi versenyeken, első díjat és különdíjat nyert Plovdivban (Bulgária, 2007), szintén első lett a Nemzetközi Marimbaversenyen Fermóban (Olaszország, 2008) és Párizsban (2009), valamint a Bajor Rádió Marimbaversenyén Bambergben (2016). Első díjat és különdíjat kapott Chicagóban (International Percussion Competition at Northwestern, 2016), a belgiumi Universal Marimbaversenyen pedig második helyezett volt, és a zsűri neki ítélte a kortárs belga zene legjobb tolmácsolásáért járó különdíjat is.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.