Budapesti Tavaszi Fesztivál #ittahelyem 2020

Jegyvásárlás

Program


Third Coast Percussion / ÜTŐS NAP / BTF 2020

Third Coast Percussion / ÜTŐS NAP / BTF 2020

Peter Martin: Bend

Augusta Read Thomas: Resounding Earth – 2. tétel (a Third Coast Percussion átirata)

Devonté Hynes: Perfectly Voiceless (a Third Coast Percussion átirata)

Philip Glass: Perpetulum (a Third Coast Percussion átirata)

David Skidmore: Torched and Wrecked

 

Közreműködik: Michael Burritt – ütőhangszerek

Az ütőegyüttes tagjai: Sean Connors, Robert Dillon, Peter Martin, David Skidmore

A Grammy-díjas, chicagói alapítású Third Coast Percussion kvartett másfél évtizede járja a világot, újszerű, izgalmas és meglepő előadásaikkal folyamatosan feszegetik a hagyományos koncertforma kereteit. Játékukban a kritika rendre kiemeli a pontosság és elegancia ötvözetét, az előadásmód átütő erejét, a művek megközelítését jellemző kíváncsiságot.

A rendkívül sűrűn koncertező kvartett az Egyesült Államok 33 államában és négy kontinensen lépett már fel. Több mint 60 új művet rendelt és mutatott be, többek között olyan szerzőktől, mint Philip Glass, Augusta Read Thomas, David T. Little és Devonté Hynes. A Third Coast Percussion budapesti koncertműsora az együttes világának reprezentatív keresztmetszetével szolgál.

A vendégként közreműködő világhírű szólista és zeneszerző, Michael Burritt három versenymű, számos kamara- és szólódarab komponistája, marimbára írt munkái a hangszer törzsrepertoárjához tartoznak. A Third Coast Percussion mellett olyan együttesek visszatérő vendége, mint a Nexus, a Ju Percussion Group vagy az Amores Percussion Group.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.