Menu

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadásokSzent Erzsébet: Kele Brigitta

Zsófia őrgrófné: Kutasi Judit

Hermann őrgróf / II. Frigyes: Albert Pesendorfer

Lajos őrgróf: Johannes Kammler

Egy magyar mágnás / Udvarmester: Haja Zsolt

 

Közreműködik: Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)

Vezényel: Hamar Zsolt

 

Liszt 1861 őszétől mind több időt töltött Rómában, ahol figyelme az egyházi zene felé fordult. A következő évben, 1862-ben fejezte be első oratóriumát, a Szent Erzsébet legendáját. Lisztet már weimari évei alatt erősen foglalkoztatta a magyar királylány és bajor hercegasszony életének története, a weimari nagyherceg társaságában ellátogatott Erzsébet egykori lakhelyére, Wartburg várába is.

A Nemzeti Filharmonikusokat zeneigazgatójuk, Hamar Zsolt vezényli. Az oratórium címszerepében a Kolozsvári Operából induló, német (Düsseldorf) és francia (Párizs, Avignon, Strasbourg) színpadokon rendszeresen fellépő Kele Brigittát hallhatjuk, aki a múlt évadban közreműködője volt a New York-i Metropolitan Bohémélet-előadásainak.

Albert Pesendorfer személyében napjaink egyik legkeresettebb Wagner-énekesét hallhatjuk, a világ rangos dalszínházaiban rendszeresen formálja meg Marke király, Hans Sachs, Hagen vagy Gurnemanz figuráját. Lajos szerepében a kiváló osztrák bariton, Markus Werba lép fel. Opera-, koncert- és dalénekesként szerepelt már a milánói Scalában, a Covent Gardenben, a Bajor Állami Operában, a Los Angeles-i Operában, a Lyoni Operában, a párizsi Châtelet Színházban és a New York-i Metropolitan Operában.

 

© 2018 Müpa Budapest Nonprofit Kft. – BFTK Nonprofit Kft.