Budapesti Tavaszi Fesztivál #ittahelyem 2020

Jegyvásárlás

Program


Kelemen Barnabás és Nagy Péter koncertje / BTF 2020

Kelemen Barnabás és Nagy Péter koncertje / BTF 2020

Beethoven: D-dúr szonáta, op. 12

Beethoven: F-dúr (Tavaszi) szonáta, op. 24

Beethoven: G-dúr szonáta, op. 96

 

Kelemen Barnabás és Nagy Péter a szonátairodalom legnagyszerűbb alkotásaiból, Beethoven hegedűre és zongorára írt műveiből állítja össze a koncert műsorát. Szemben a zongoraszonátákkal, a vonósnégyesekkel vagy akár a szimfóniákkal, Beethoven tíz hegedűszonátája nem érinti a zeneszerzői pálya valamennyi szakaszát, ugyanakkor szinte kimerítő módon reprezentálja azt az évtizedet, melyben kikristályosodott a markáns beethoveni stílus.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kelemen Barnabás sokoldalú szólista és kamarazenész, fesztiválok művészeti vezetője és neves intézmények pedagógusa, néhány éve pedig karmesterként is tevékenykedik. Rendszeresen fellép a legnevesebb koncerttermekben, többek között a Carnegie Hallban, a Concertgebouw-ban, a Royal Festival Hallban, a Palais de Beaux-Arts-ban, a Suntory Hallban és a Berlini Filharmóniában.

Nagy Péter nemzetközi karrierjét a Magyar Rádió 1979-es zongoraversenyén elért első díj indította el. Kamaramuzsikusként rangos európai és tengerentúli fesztiválok visszatérő művésze. Rendszeres együttműködést alakított ki Leonidasz Kavakosz görög hegedűművésszel, akivel koncertezett az USA-ban, Spanyolországban, Görögországban, Németországban, Olaszországban, Skandináviában és Magyarországon.

A koncert a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpa szervezésében valósul meg.